22 sprytne kuchenne sposoby, o których nie wie nawet twoja matka

0
866

Zbierane wiekami mądrości gospodyń domowych są zadziwiające. Znając zaledwie kilka sposobów, można nauczyć się mistrzowsko gotować i przechowywać produkty, chroniąc je przed rychłym zepsuciem.

Publikujemy rady, które pomogą wam w kuchni tak bardzo, że będziecie chciały w niej spędzać jeszcze więcej czasu niż dotychczas.

Potrząsaj surowe jajko przez minutę, a następnie ugotuj je. Otrzymasz prawdziwe złote jajko.

Gorący ostry nóż doskonale poradzi sobie z przygotowaniem kanapek z lodami.

Odkrój potrzebny kawałek sera razem z opakowaniem, które potem posłuży jako zamknięcie do pozostałej części.

Nie wyrzucaj zieleniny, która zaczyna żółknąć. Zmieszaj ją z oliwą z oliwek i włóż do foremek do lodu. Idealny dodatek do pasty i sałatek.

Jeśli pod ręką akurat nie znalazłaś wałka do ciasta, wykorzystaj butelkę po winie.

Jeśli chcesz przywrócić początkowy smak i aromat pizzy, podgrzej ją na patelni, a nie w mikrofalówce.

Idealne szybkie danie – chleb serowy. Dodaj zieleninę i wstaw bochenek do piekarnika lub mikrofalówki.

Żeby szybko pokroić pomidorki cherry połóż je między dwoma płaskimi talerzami i przekrój ostrym nożem.

Zalej ciepłym mlekiem resztki Nutelli w słoiku. Otrzymasz pyszną gorącą czekoladę.

Majonez można zastąpić śmietaną, jeśli zmieszać ją z żółtkiem ugotowanego na twardo jajka i łyżką musztardy.

Aby seler i brokuły dłużej zachowały świeżość, zawiń je w folię aluminiową.

Ziemniaki nie wypuszczą kiełków, jeśli przechowywać je z jabłkami.

Żeby przyszłe ciasto miało odpowiedni rozmiar, wykorzystaj do tego folię aluminiową.

Domowa bita śmietana, którą możesz ozdobić wszystkie wypieki.

Bierzemy z lodówki 1 szklankę tłustej śmietanki, dodajemy 1 łyżkę cukru i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy. Gotowe!

W ten sposób można zrobić czekoladowe koszyki na owoce lub desery:

Męskie śniadanie: do foremek do ciastek włóż kawałki bekonu i jajka, a następnie usmaż w piekarniku.

Świeże jagody nie będą pokrywać się pleśnią, jeśli spryskać je delikatnym roztworem octowym.

Zamrożone w foremkach do lodu wino, można wykorzystać w następnych eksperymentach kulinarnych.

Ananasy należy przechowywać liściastą stroną do góry, wtedy szybciej dojrzeją i będą słodsze.

Żeby łatwo oczyścić jajko ze skorupki, przed ugotowaniem przekłuj je szpilką.

Aby oddzielić głąb od kapusty, uderz mocno w stół główką kapusty.

GIF

Źródło: adme

Zobacz także

W jakim stylu powinnaś urządzić swój dom?

Data ważności 19 rzeczy, które nawet o to nie podejrzewaliśmy

ZOSTAW KOMENTARZ

Dodaj swój komentarz.
Proszę wpisz tutaj swoje imię.